Helteisissä olosuhteissa istuttiin kyyhkyspassissa eilen Reisjärvellä.Puitteet oli hyvät ja lintuja nähtiin meidän mielestä hyvin. Isäntäväki, joka oli tehnyt ennakkovalmistelut todella huolellisesti jahtia varten, tosin oli sitä mieltä,että enemmänkin on joskus aloituksessa lintuja lentänyt. Hanekin käyttäytyi varsin mallikkaasti, olihan sillä esimerkkinä kaksi voittajaluokan labbista. Mukava oli hyvin kouluttetujen labbistenkin työskentelyä seurata. Minäkin pääsin kokeilemaan pudotusta muutaman kerran, mutta ei ihan vielä onnistunut. Muu seurue hoiti kyllä linnut reppuun.

Sen verran "räiskettä" kyyhkysmetsällä on, kun isompi seurue on paikalla, että ihan nuorelle seisojalle en tuota hommaa suosittele. Tottelevaisuus täytyy olla hyvä ja paukkunoutotaipumusta ei saa olla. Muutoin homma kyllä karkaa käsistä, kun lintua tippuu eteen ja taakse välillä samanaikaisesti.Hane kyllä nautti olostaan ja etenkin alussa olisi ollut innokas hakemaan naapuriseurueenkin lintuja.Ensin siis kanalintuhommat kuntoon ja sitten kyyhkysjahtiin.

Viime yönä ajeltiin tänne Kuusamoon. Oltiin äsken maastossa muutama tunti. Tehtiin ensin Hanen kanssa lenkki ja havaittiin, että poikueet vaikuttavat normaalikokoisilta ja lintutiheys ainakin tämän päiväisessä paikassa hyvältä. Taidettiinpa löytää se paikka, missä me aloitetaan kanalintumetsästys 10.9. Ellei viikonloppuna löydy vielä parempaa aluetta.

Koska täälläkin on lämmintä parikymmentä astetta, emme juoksuttaneet Hanea aivan piippuun vaan siirryimme mustikan poimintaan. Marjoja täällä on paljon ja kooltaan ne ovat  normaaleja.Hanekin söi puskista sen verran innokkaasti mustikoita, että antioksidanttivarastot ovat varmasti täynnä. Sitten tehtiin tulet  ja paistettiin makkarat. Hanellekin maistui. Sen jälkeen Hanukka pulahti erämaalampeen uimaan,joten luulen,että se on nauttinut olostaan täysin siemauksin -kuten mekin. Nyt saunan lämmitykseen mökille.