Hane syntyi Pitkäsaaren Kenneliin tammikuussa 2003. Olimme varanneet pennun jo edellisenä syksynä, vaikka silloin emme edes tienneet pentueen tulevaa isää. Hanen emä oli meille sen sijaan hyvinkin tuttu ja tiesimme sen erinomaiset metsästysominaisuudet. Myös Aimeen "Tytin" ensimmäisen pentueen käyttöominaisuudet olivat tiedossamme.

Tätä pentuvalintaa emme ole katuneet hetkeäkään! Meidän mielestämme Hane on juuri sellainen koira, mitä itsellemme toivoimme. Se on kotona rauhallinen ja sosiaalinen. Hanukka tulee toimeen kaikkien koirien kanssa rotuun ja sukupuoleen katsomatta. Hanen metsästysominaisuudet ovat hyvät. Haku on vauhdikasta ja hyvän nenän ansiosta se johtaa usein linnuille. Tässä koirassa yhdistyy siis seura- ja metsästyskoira parhaalla mahdollisella tavalla.

Elämme nyt jännittäviä aikoja. Hanella alkoi tänään juoksu ja menemme astuttamaan sen parin viikon kuluttua Ruotsiin. Jos kaikki menee hyvin, pennut syntyvät lokakuun loppupuolella. Uros on valittu huolella jo puolitoista vuotta sitten. Kun tutkimme Ruotsin tietokantoja, huomasimme Hiccon (Tvärnypets Hicco) poikkeukselliset metsästystaipumukset jo koiran ollessa reilun vuoden ikäinen. Sen jälkeen käsitys on vain vahvistunut. Välillä koiran koekertomuksia lukiessa tuntuu, että voiko sellaiset tulokset ja varmuus olla edes totta.

Tämä blogi on perustettu, jotta etenkin meidän pentuvaraajat voivat seurata Hanen odotusaikaa ja pentueen kehitystä reaaliajassa. Päivitämme tätä aina, kun jotakin tapahtuu ja välillä vakkei mitään erikoisempaa olisikaan. Toivomme, että kommentoitte kirjoituksiamme. Tämä on pentuvaraajillekin hyvä kanava aloittaa yhteydenpito tulevien pentuesisarusten omistajien kanssa. Pidetään nyt peukkuja, että tämä tarina jatkuu toivotulla tavalla ja astutus tuottaa toivotun tuloksen eli Pitkäsaaren J-pentueen.

 

143044.jpg

Pitkäsaaren Hane

 

143046.jpg

Tvärnypets Hicco