Puolitoista viikkoa kului taas koiraharrastuksen parissa. Reissu alkoi Lapualta, missä tutustuimme pari päivää lakeuksiin ja sen jälkeen Iita osallistui itse Junkkariin. Samoin myös Iitan siskot June ja Justiina. Velipojat Jokeri ja Jäger osallistuivat jo viime vuonna. Tämä oli mahdollista uuden NUO-luokan ikärajan (24kk) takia.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kaikki kolme narttua selvittivät rakennekatselmuksesta tiensä isoon kehään eli saivat Raimo Louhiolta ERI:n ja lisäksi ne arvioitiin sertin arvoiseksi. Tänä vuonna siis kaikki ERI:n saaneet koirat eivät isoon kehään päässeet. Siellä ei sitten sijoituttu neljän joukkoon, mutta erittäin tyytyväisiä olemme koirien arvosteluihin ja mitään rakennevikoja niissä ei todettu.

 

Maasto-osuuskin sujui ihan hyvin. Iita sai NUO2 ja June NUO3 tuloksen. Justiinaa ei tällä kertaa palkittu. Jotakin näistä tapahtumista voi aina oppia ja Iitan osalta teimme sen virheen, että koiralla oli aivan liian paljon metsästyspäiviä takana ilman riittävää lepoa ennen Junkkaria ja se kostautui juoksuvauhdissa. Haku, mitä pidimme itse Iitan suurimpana vahvuutena, pudotti sen mahdollisuudet kirkkaimpaan palkintoonJ

1947602.jpg

June ja Hilkka

1947589.jpg

Raimo Louhio tarkistaa Iitan hampaat

1947593.jpg

... ja sitten seistään paikallaan

1947626.jpg

Täytyy vähän asetella Justiinaa

1947611.jpg

Nyt on hyvä tuumii Risto

 

Lapualta matka jatkui Kuusamoon, minne saimme vieraaksi Heikin ja Tuijan sekä tietysti Jaskan (Pitkäsaaren Lancelot) ja muut heidän koiransa. Kuljimme kolme päivää mitä komeimmassa ruskamaisemassa auringon paistaessa, mutta täysin tuulettomissa olosuhteissa. Lintuja kyllä nähtiin jonkin verran, mutta huomattavasti vähemmän kuin avausviikolla. Paljoa ei repun täytettä saatu tai edes yritetty ampua, mutta kaikki koirat saivat hyviä seisontoja ja se oli pääasia.   

 

Loppuviikon vietimme sitten mökillä omalla porukalla ja koirat olivat jo melko väsyneitä. Kun vielä perjantaiaamuna räntää tuli taivaan täydeltä, tyydyttiin vain lyhyeen lenkkiin. Lauantaina tehtiin vielä viimeinen metsälenkki, siivottiin mökki ja sunnuntaiaamuna olikin kotimatkan aika. Tätä lomaa kyllä kannatti odottaa!

1947551.jpg

Iita katselee, että lenteleekö tipuja enemmänkin

1947554.jpg

Lepotauko Hane ja emäntä

1947556.jpg

Heikki ja Jaska