Nyt on taas vuosikatsauksen aika. Paljon on tapahtunut meidän koirarintamalla myös vuonna 2009. Luonnollisesti pääosassa olivat Hanen toiset pennut eli Pitkäsaaren L-pentue s. 21.1.2008.

Kymmenestä pennusta yhdeksän esitettiin näyttelyssä ja mikä ilahduttavaa saman verran myös KAER- kokeissa. Näyttelyissä kaikki koirat saivat vähintään EH:n ja osa jo tässä kehitysvaiheessa ERI:n. Koetulokset olivat vieläkin ilahduttavampia eli seitsemän pentua palkittiin nuorten luokassa, yksi niistä eli Laku myös AVO- luokassa. Tähän mennessä kuusi koiraa on lonkkakuvattu, joista viidellä lonkat ovat A/A ja yhdellä B/B.

Vuoden päätapahtuma oli luonnollisesti Junkkari ja siellä oli meiltä mukana seitsemän kasvattia. Niistä palkittiin peräti neljä koiraa pellolla ja Leimu raivasi tiensä hienosti loppukilpailuun. Loitsu oli ulkomuotokatselmuksessa PN3 ja kaikki esitetyt neljä urosta saivat ERI:n. Mukava oli viettää viikonloppu tämän porukan kanssa, kun vielä pentueen isän Odinin omistajat Ruotsista saapuivat katsomaan pentueen edesottamuksia ja tapaamaan pentujen omistajia.

Viikkoa ennen Junkkaria haettiin porukalla tuntumaa Pohjanmaan peltoihin viikonlopun mittaisella pentuetapahtumalla Jouko Kalmarin opastuksella. Täytyy sanoa, että se kyllä kannatti. Kolme viikonloppua on tämän pentueen kanssa vietetty yhdessä ennen Junkkaria ja osallistuminen tapahtumiin on ollut kiitettävällä tasolla. Kiitos teille kaikille aktiivisuudesta. Muutamat toivoivat, että yhteisiä tapahtumia järjestettäisiin myös tulevaisuudessa. Mikä ettei, täytyy pohtia asiaa.

Hanen ensimmäiset pennut ovat olleet varsin vähän esillä vuonna 2009. Kuitenkin Jokeri ja meidän Iita kävivät molemmat kahdessa metsäkokeessa. Tuloksia ei saatu, mutta haun osalta koekertomukset ovat mukavaa luettavaa. Katsotaan mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Jäger nappasi puuttuvat kaksi sertiä näyttelyistä ja Iitakin sai varasertin,vaikka osallistui vain kahteen näyttelyyn.

Aivan edellisen vuoden metsästyspäivien määriin emme omien koirien kanssa päässeet Pekan työkiireiden vuoksi. Koirat toimivat kuitenkin hyvin Kuusamossa ja saalistakin saatiin. Joulumetson maku on vielä tuoreessa muistissa. Kyyhkys- ja sorsametsälläkin käytiin, joten kokonaisuutena ihan hyvä mieli jäi kaudesta. Fasaanijahdit jäivät meillä  minimiin, kuten tavallista.

Alkavalle vuodelle toivomme menestystä kaikille kasvateillemme. Monta koiraa L-pentueesta tavoittelee AVO- luokan tulosta tulevalla kaudella eikä olisi yllätys, jos jokunen niistä nousisi jo VOI- luokkaan. Toivottavasti J-pennut ovat myös mukana tavoittelemassa koetuloksia.

 Vauhdikasta Uutta Vuotta!