Reilu viikko vietettiin leppoisissa tunnelmissa Kuusamon mökillä. Sää oli suht ok paria päivää lukuunottamatta, jolloin tuuli tuiversi siihen malliin, että ulos ei mieli tehnyt. Ei edes koirilla. Sopivaan aikaan lähdettiin kotimatkalle, koska perjantaina pakkanen kipusi Kuusamossa jo yli 36 asteen ja se on jo paljon.

Koska aurattuja latuja ei ollut ihan mökin lähellä, ulkoilimme lumikengät jalassa. On sekin kyllä kivaa puuhaa. Hauskaa oli, kun tapasimme erään iäkkään rouvashenkilön heidän ykstyistiellään ja hän kyseli, että mitkä kummat kapistukset meillä on jaloissa. On siellä mahdettu tuvassa ihmetellä, kun emäntä on kertonut lumikengistä

Välillä täytyi lähteä käymään sivistyksen parissa ja niinpä suuntasimme kohti Rovaniemeä. Oli mukava nähdä pitkästä aikaa Jäger Hanen ensimmäisestä pentueesta sekä Lax jälkimmäisestä poppoosta. Hienoja poikia ovat molemmat ja koirien luonteet ovat avoimet ja leikkisät. Kiitos molempien isäntäväelle hyvistä tarjoiluista.

Hanen juoksu alkaa olla ohi, mutta valitettavasti Iita ei nyt olekaan samassa aikataulussa ja odottelemme edelleen, milloin se alkaa tiputtelemaan. Molemmat koirat ovat nyt terveitä eli kaikki kynsi- ja anturaongelmat on ohitettu.

Hiihtokausi on avattu täällä Helsingissä kotinurkilla eli Paloheinän laduilla. Yhtään enepää vauhtia ei kyllä kaipaa, kun on molemmat koirat vetämässä. Eiköhän tuohon hommaan taas itsekin totu, kun saa hieman enemmän kilometrejä alle. Mahtava tapa pitää koiran kuntoa yllä ja ainakin meidän otukset näyttävät nauttivan siitä kovasti. Suosittelen kasvattien omistajia hankkimaan kunnon vetovarusteet koirille ja ei kun menoksi. Monet toki asiaa jo harrastavatkin.

Lakun morsiamella Fanilla alkoi juoksu heti joulun jälkeen eli astutusajankohta on pian käsillä. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin pennut syntyvät maaliskuun alussa ja ovat luovutusikäisiä hyvään aikaan eli toukokuun alussa.