Koko syyskuu kului Kuusamon metsiä samoillessa. Sää suosi joskin tuulta kaipailtiin enemmän. Tänä vuonna oli taas pitkästä aikaa maa- ja puuruska yhtä aikaa. Voi sitä väriloistoa! Kuten moneen kertaan on todettu, niin lintukanta oli selvästi elpynyt ja näin ollen tilanteita saatiin mukavasti. Paikoin lintuja oli tosi tiuhaan ja välillä taas käveltiin tunti tai pari tyhjää, kuten pitääkin.

Näitä rinteitä tallaan kai viimeiseen asti

Heti kauden avaukseen saimme vieraaksi Juhan, Suvin ja Leimun. Oli kiva seurata, miten nopeasti Leimu sai juonen päästä kiinni, mitä metsässä tehdään. Ensimmäinen päivä meni tuntumaa etsien ja kaksi seuraavaa päivää osoittivat sen kyvyt. Hieno nuori koira ja hyvissä käsissä.

Peksu, Juha, Hane ja Leimu tuumailevat, mihin seuraavaksi mentäisiin

Leimu ja Hane

Yksi päivä välillä metsästeltiin kaksistaan ja sitten tulivatkin Markku ja Laku vieraaksemme. Kolme päivää kuljettiin myös Lakua katsellen ja valmis metsätyskoirahan Laku on. Sen on osoittanut myös Kemijärven ja Perttelin metsäkokeet, joista molemmista Laku sai AVO 2 ja pisteitä yli 70 yhdellä riistatyöllä ilman töpinkejä. Harmi, ettei toista lintutilannetta sattunut kummassakaan kokeessa.

Markku ja Laku saumatonta yhteistyötä

Peksu & Iita ja Markku &  Laku tauolla

L-pennuista myös Timo ja Andy piipahtivat Kuusamossa, mutta vain päivä oltiin yhdessä metsässä. Andy ei ole vielä täysin oivaltanut tämän lajin hienouksia, mutta kunhan se saa lisää tilanteita, niin eiköhän se siitä.

Viestejä ja soittoja olemme saaneet monilta pentujemme omistajilta. Kiitettävästi koiria on metsällä käytetty. Pudotuksiakin niille on saatu ihan mukavasti. Haun laajuus on välillä saanut muutamilla ohjaajilla otsan rypistymään. No eivätpä ainakaan pyöri jaloissa;)

Hane toimi kuin unelma. Haku oli hyvää ja kunto kesti neljän viikon rasituksen. Linnut löytyvät varmasti, kun Hanen päästää hakuun ja seisonnat ovat kestäviä. Pari paukkunoutoa kyllä nähtiin, mutta eipä me edes enää puututa siihen. Iita on kypsynyt tiedottamaan ja tulee jo omaehtoisesti hakemaan. Miinuksena täytyy sanoa, että Iitan haku ryöpsähtää ajoittain liian laajaksi. Miksi näin välillä käy on meille hieman mysteeri, kun se viime syksynä jo oli kuosissa.

Väsyneitä, mutta ah niin onnellisia!

Hane kaunotar

Kaikin puolin reissu oli erittäin onnistunut. Joka ilta lämpesi tietysti sauna ja Peksu loihti meidän kaikkien iloksi todella maittavia aterioita. Vieraiden kanssa kertoiltiin mukavia erätarinoita vuosien varrelta viinilasin ääressä.

Auringonlasku mökkilaiturilta kuvattuna