Metsästyskausi alkoi meillä taas tuttuun tapaan Kuusamossa viikko sitten. Kovasti on hehkutettu erinomaisesta lintukannasta ja sen myötä tietysti odotukset kaudelle olivat kovat.

Avauspäivän aamuna myöhästyimme kymmenisen minuuttia, jotta olisimme päässeet haluamaamme paikkaan. Muut ehtivät ensin ja olivat jo maastoon lähdössä, kun me ajoimme paikalle. No lähdimme sitten tien toisele puolelle.Kolmen tunnin lenkin jälkeen tapasimme taas nämä koirattomat miehet. He olivat nähneet noin kolmekymmentä lintua (useita poikueita) ja me Hanen ja Iitan avulla viisi lintua, kaikki yksinäisiä teeriä. Syynä ei ainakaan ollut koirien huono haku tai virheet.Tämä antoi osviittaa siihen mitä tuleman piti.

Viime maanantaina oli sitten erityinen päivä, kun Peksu täytti pyöreitä vuosia. Tietysti aamulla jahdin aloitti Hane ja voi pojat, missä lintupankissa kolmisen tuntia oltiin. Seisonnalta seisonnalle matka vei! Ihan kuin Hane olisi tajunnut, että nyt laitetaan parastaan Peksun synttärin kunniaksi. Lukuisat puhelut valitettavasti häiritisivät päivänsankarin keskittymistä metsästykseen, mutta saalistakin saatiin. Iltapäivä kuljettiin Iitan kanssa täysin tyhjissä maastoissa. Saunan jälkeen suunnattiin Kuusamo- hotelliin päivälliselle ja sen jälkeen jälkeen istuttiin vielä iltaa mökillä shampanjaa siemaillen.

Alkuviikosta Iitaa vaivasi myös valeraskaus ja sen vuoksi sen toiminta oli ailahtelevaa. Valopilkkuna onistunut tiedotus jänikselle, joka oli vielä paikalla makaamassa, kun menimme takaisin seisonnalle Iitan avittamana. Enpä ole koskaan tuotakaan vielä aiemmin nähnyt tai edes kuullut.

Iitan nousukunto tuntuu nyt jatkuvan. Eilen ja tänään Peksu on jo siltä muutaman linnun tiputtanut. Eikä Iita ole edes esittänyt paukkunoutoa. Täytyy miettiä josko poistattaisi molemmilta koirilta kohdut talven aikana nyt, kun se  tähystysleikkauksessakin on mahdollista. Ei tarvitsisi pelätä uusia valeraskauksia eikä huolehtia juoksuista.

Hane on ollut hyvässä vedossa tämän ensimmäisen viikon. Vaihdoimme sille nivelystävällisen "reseptiruoan"  elokuussa ja mitään merkkejä jäykkyydestä tai ontumisesta ei ole ollut, kuten parina aikaisempana syksynä kovan rasituksen jälkeen.

 Paikoin siis lintutilanne on ollut hyvä jopa erinomainen, mutta ei niitä lintuja joka paikassa ole. Töitä niiden eteen joutuu koirat tekemään. Tietysti tuo marjattomuus maastossa vaikuttaa asiaa. Siellä lintu, missä marja.

 Peksu

 ja Hane