Peksu ja koirat palasivat Kuusamosta viime viikonloppuna. Nyt on totuteltu arkeen viikon verran. Vauhdikkaasti homma lähtikin käyntiin, kun Peksu oli heti neljä päivää matkoilla. Itse olin eilisenkin töissä kolutustilaisuudessa eli eipä ole paljon yhteistä aikaa ollut. Koirat on kuitenkin pystytty hyvin ulkoiluttamaan ja suppiksia kerätty enemmän kuin omiksi tarpeiksi.

Iita ja Hane selviytyivät Kuusamon reissusta ihan hyvin arvosanoin. Kiva niiden kanssa on metsästää. Ei tarvitse stressata. Vuosien kokemus näkyy tietysti toiminnassa, niin kuin pitääkin. Tässä vaiheessa aina toivoo, että voi kun aika pysähtyisi ja koirat eivät vanhenisi. Hyvällä hoidolla ja ruokinnalla yhteistä hyvää aikaa voi todennäköisesti pidentää. Hanekin on 8.5 vuotiaana erinomaisessa vedossa:)

Mukavaa oli, että  Olli ja Lumokin ehtivät Kuusamoon muutamaksi päiväksi. Lumo löytää linnut ja homma toimii, kunhan isäntä malttaa hieman hidastaa kävelyvauhtia, että koira ehtii hakea kunnolla aluetta. Yhteydenpito ja kuuliaisuus Lumolla on huippuluokkaa. Näillä opeilla homma on kuulemma kotona jo toiminut paremmin.

Kasvateista Jokeri ja Jäger "Pointti" ovat käyneet metsäkokeissa ja molemmat on palkittu AVO3- tuloksilla. Parempaankin on hyvänä päivänä aineksia molemmilla. J-P ja Penni ottivat myös pohjoisessa tuntumaa voittajaluokkaan, mutta ei ihan saletisti ensimmäisellä kerralla natsannut. Syksyhän on vasta nuori ja Pennillehän käy yhtä hyvin fasaanit kuin metsälinnut eli katsotaan mitä tuleman pitää.

Ensi viikonlopuksi meillä on luvat Keski-Suomeen ja seuraksi lähtee Jouni ja Hansu eli kiva viikonloppu tiedossa. Toivottavasti hirvikärpäset ovat säikähtäneet kylmiä öitä, niitä ei kukaan varmasti rakasta. Jos homma siellä tuntuu mielekkäältä, niin ehkä sinne mennään lokakuussa vielä uudestaankin. Ajomatka on kuitenkin inhimillinen verrattuna Kuusamoon, jos käytettävissä on vain muutama metsäpäivä.

Eka ruudussa Hane ja Iita näyttävät hieman säikähtäneiltä;)