Tiesithän sinä sen,

että sinusta kovasti iloitsen. 

Tiedätkö myöskin sen,

että usein sinua lämmöllä ajattelen

ja yhteisiä hetkiämme muistelen.


ONNEA 4- VUOTIAAT ÄLLIÄISET !

 

Kerrassaan lumisissa olosuhteissa teimme tänään talven ensimmäisen lumikenkälenkin Sipoossa. Voi uskomatonta tuota meidän Iitaa, miten se jaksaa mennä umpihangessa. Hanekin kyllä ylitti siinä suhteessa kaikki odotukset eli kyllä jaksaa vanhakin vielä painaa:)

Peksu kävi puolentoista viikon työmatkalla Keski-Euroopassa. Aivan koko aikaa ei tarvinnut kuitenkaan käyttää pelkkien töiden puurtamiseen vaan vkl:n aikana pääsin myös kutsuttuna vieraana osallistumaan Tsekeissä villisika- ja peurajahtiin. Metsästyskulttuuri poikkeaa kyllä jonkin verran totutuista, mutta tärkeimmästä eli metsästyken turvallisuudesta ei tingitty sielläkään.  Summa summarum päivän jahti, aamulla ajo sekä iltapäivänä toinen, porukalla yhteensä 20 kaatoa. Yksin ei tarvinnut passissa seisoa, näin päivän aikana reilusti yli viisikymmentä peuraa. Pukkeja ei ollut lupa ampua ja villisiatkin oli rajattu painoon n. 40-50 kg.

Jahtipäivä alkoi asiaan kuuluvine torvifanfaareineen sekä jahtipäällikön käskynjaolla. Sitten metsään, jossa passipaikat jaettin metsäautotielle n. 200 m:n välein. Vielä käytiin ampumasektorit läpi ja eikun odottamaan ajon etenimistä...

Jahtipäivän päätteeksi jahtimajan tai oikeammin -talon pihan havuille saatin kerättyä 15 peuraa sekä 5 villisikaa. Asiaan kuuluvin seremonioin kiitettiin hattu kädessä metsän antamaa riistaa sekä huomioitiin hattuun laitettavalla havunoksalla kaikki kaatajat.

Tämän jälkeen siirryttiin hyvin ansaitun päivällisen ääreen, jossa ei ruokaa säästelty ja vielä vähempi snapseja. Illan mittaan järjestettiin myös asiaankuuluvat arpajaiset, joihin minun piti kysyä osallistumisoikeus kotoa. Nimittäin pääpalkintona oli villisika karvoineen päivineen ja piti kysäistä armaalta mietteet, jos matkalta palaisikin kaksi sikaa yhden sijaan ;) Sain osallistumisoikeuden vaan onni ei enää ollutkaan suosiollinen villisialle, onneksi kuitenkin paikallisen pontikkapullon suhteen.

Mahtava viikonloppu ja tsekkiläinen vieraanvaraisuus oli loistossaan. Mieli halaa sinne uudelleen. Mahtavaa, että uusi  kutsukin ensi vuoden jahtiin tuli jo saatua.

Kettnerin eräliike Wienissä.  Aika vähän jäi toivomisen varaa valikoiman suhteen.     

Torvet soi ja jahti voi alkaa

   

Päivän saalis. Tarkkaan laskien 15 peuraa ja viisi villisikaa. Lähin sika oli "ylipainoinen" mutta kaataja selvisi ilman pyyhkeitä, hyvä niin.                                                                                         

"Alttari", jossa ensimäinen oma kaato palkittiin ja toivotettiin mukaan metsästäjien kastiin. Ja taas metsästystorvet soivat.