Täällä Kuusamossa lintutilanne on kehno verrattuna esimerkiksi pariin aiempaan vuoteen. Aikuisia lintuja olemme toki tavanneet ja seisonnalle saaneet, mutta poikueet loistavat poissaolollaan. Se on tietysti tosi surullista ja ei esimerkiksi riekkopareista kyllä kehtaa edes yrittää pudotusta.

Elsa on ollut mukana metsässä ja syönyt mustikoita ja muita marjoja varmaan jo kilottain. Se ei tajua vielä mitään itse metsästyksestä. Toki se eilen nuuski innoissaan jaloistamme lähteneen rypemässä olleen pyyn hajuja ja on opetellut hihnassa kävelyä ja taukopaikalla rauhoittumista. Siinähän sitä jo pennulle onkin ensimmäiselle syksylle. Hampaat ovat Elsalla vaihtuneet ja näyttäisi olevan täysi kalusto suussa.

Jokeri osallistui torstaina Kuusamon kokeeseen ja kerrankin sitten sattui koiralle sellainen päivä kokeeseen, mistä Jussi on saanut sen kanssa nauttia metsällä jo vuosia. Ensimmäinen riistatyö oli ollut riekkopoikuudelle, josta sekä ohjaaja että ampuja pudottivat. Tuplanouto sujui myös mallikkaasti eli homma jatkui. Toinen riistatyö tuli omaehtoisen tiedotuksen päätteeksi teerelle. Kaikkiaan neljä hakuerää ilman töppejä sen seurauksena  AVO1 ja 87 pistettä. Kerrassaan hieno suoritus Jussi ja Jokeri. Onnea voittajaluokkaan ja viimeisen sertin metsästykseen! Onnitteluista osa kuuluu tietysti myös Tiinalle, ilman häntä Jokeri ei olisi Siilinjärvellä.