Kolme viikkoa on nyt vietetty metsästyslomaa täällä Kuusamon mökillä ja homma alkaa olla paketissa. Sauna lämpiää ja mökkiä on laitettu talvitelolle, kotimatka on siis edessä huomenna. Miten aika voi kulua näin nopeasti. Kenelläkään meistä ei näytä olevan kiire kotiin.

Lintuja tosiaankaan ei ole ollut parin edellisen vuoden tapaan, mutta lehti tippui puista tänä syksynä tosi aikaisin ja se on edesauttanut metsästystä jo reilun viikon ajan. Riekkoja lukuunottamatta ovat poikuudet olleet vähissä meidän kulkureiteillä, mutta aikuisia lintuja on saatu koirien seisontaa oikeastaan ihan mukavasti. Lintupaistiakin on syöty, ja erittäin hyvää sellaista, kun viinivalintakin oli ihan kymppi. Kiitos Peksu! Vähän kotiinvietävääkin on vakumissa pakkasessa.

Elsan suhteen meillä ei ollut suuria odotuksia eli ajateltiin, että se voisi oppia kävelemään mukana jälkijoukossa ja rauhoittumaan tauoilla. Pentu (ikä 5kk) kuitenkin ylitti odotukset ja otti viime keskiviikkona kolme seisontaa. Kaksi seisontaa teerelle ja yhden pyylle. Jännää se aina on, että seisojanpentu ”herää riistalle” ihan yhtäkkiä. Onneksi Elsalla ei ainakaan vielä näytä olevan pienintäkään ajatusta lähteä lintujen perään. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Nyt Elsan kanssa keskitytään ihan muihin asioihin kuin riistakontakteihin.

Hanen ja Iitan työskentely on tietysti rutinoituneiden koirien toimintaa paukkunoutoineen. Linnut ne löytävät hyvin ja seisovat varmasti ja törmäyksiä nähtiin vähän, vaikka välillä keli oli tosi tuuleton. Kiva niiden kanssa on metsässä kulkea eikä tämä varmasti tältäkään kaudelta loppunut tähän.

Valitettavasti ruskasta ei juuri päästy tänä syksynä nauttimaan, kun lehti tippui puusta ennen pakkasia eikä kunnon ruskaa ehtinyt kehittyä. Ehkäpä sitten taas ensi syksynä kunnon ruskakin nähdään. Niin ja pääsi se Elsakin maistamaan kivipiirastasmiley

Kuusamo 2012

 Käskynjako



Elsa 5 kk