Viime aikoina on ollut pelkkää iloa koirarintamalla, mutta valitettavasti nyt olemme kasvotusten ikävämmän asian kanssa.

Huomasimme kaksi viikkoa sitten, että Iitalla on toiseksi taimmaisen nisän luona levymäinen kasvain. Veimme koiran seuraavana päivänä eläinlääkäriin ja hän totesi, että syy voi olla valeraskaus eli maitotiehyet ovat tukkeutuneet ja maitoa kertynyt kudokseen. Kuitenkaan viikon Galastop- kuuri ei kasvainta poistanut ja viime viikon kontrollissa lääkäri päätti leikata Iitan.

Eilen sitten leikkaus suoritettiin ja kasvain saatiin kokonaan pois. Se oli hieman erikoinen ja sisällä oli märkää. Se voi olla hyväkin asia eli viitata tulehdusreaktioon. Joka tapauksessa klöntti lähetettiin patologin tutkittavaksi ja nyt odotellaan tulosta. Toivottavasti kasvain ei ole pahanlaatuinen. Keuhkokuva ainakin oli puhdas eli siinä ei onneksi etäpesäkkeitä näkynyt.

Iita on tosi pirteä ja haava ei näytä vaivaan sitä mitenkään. Tuo suojapuku on hyvä, niin ei tarvitse pitää koppaa päässä koko ajan. Nyt vaan pidetään peukkuja.

WP_000125-normal.jpgIita%20leikkaus%2028052013%20013-normal.