Peksu on aloittanut Elsan kanssa koekauden ja ihan mukavin tuloksin. Elsalla osallistutaan varsin todennäköisesti vain metsäkokeisiin, koska emme muutenkaan harrasta fasaanijahteja täällä pohjoisessa ja koiranhan tietysti on hyvä pelata siellä, missä sillä oikeasti metsästetään. Tokihan tulosten saaminen metsästä on haasteellisempaa kuin faasanikokeista, mutta sitäkin hienompi on fiilis onnistumisen jälkeen.

Viime viikonloppuna Elsa osallistui kahteen kokeeseen Taivalkoskella ja eilen oli koe Pudasjärvellä. Jokaisesta kokeesta se sai myös tuloksen! Paras tulos AVO2 tuli eilen. Sunnuntaina oli hyvät mahdollisuudet metsäosuuden jälkeen samaan tulokseen, mutta noutolintu (telkkä!!!) oli Elsalle uusi tuttavuus ja nouto epäonnistui ja tulos jäi sen vuoksi kolmoseen.

Eilen samassa ryhmässä ollut ohjaajakin oli ihmetelllyt Elsan kestävyyttä, kun ryhmän muut koirat olivat hakueriensä jälkeen menneet mieluusti vaakatasoon ja Elsa oli vain iloisesti heiluttanut häntää. Sitä kyllä itsekin olemme ihmetelleet, kun keli on ollut tosi lämmin. Tänäänkin metsäpäivä sujui mallikkaasti eikä viime päivien rasitus näkynyt millään tavalla haussa.

Ainakin yksi koe on Elsalla vielä tänä syksynä edessä. Toinen kakkostulos tekisi Elsasta kahden maan muotovalion, mutta tämä yksi oikeuttaa sen pääsyn jalosturekisteriin eli "naimalupa" on nyt blakkarissa :)