Paljon on tapahtunut tuon edellisen päivityksen jälkeen koirarintamalla. Kun Ruotsissa alkoi kausi 25.8 oli Peksu ja Elsa siellä ystävänsä Jounin ja Mari- bretonin kanssa. Ahkerasti he siellä Pajalan metsissä kulkivat kolme päivää, mutta juurikaan ei tapahtumia ollut, joten mukavan yhdessäolon piikkiin meni se reissu.

Elsa on osallistunut myös metsäkokeisiin ja tuloksena AVO3- tulos. Tietysti tulos metsästä on aina arvokas, mutta vähän tarvittaisiin joskus tuuriakin mukaan kokeisiin esim. riekkoja vanhojen metsojen sijaan koiran eteen;)

Metsästyskausi tietysti avattiin Kuusamossa 10.9 perhepiirissä ja se reissu jatkui kymmenen päivää. Toki lopussa saimme myös Jounin ja Nasu-pennun vieraaksemme etelästä. Koirat pelasivat hyvin. Elsalle voinee antaa arvosanan erinomainen. Parasta oli, että Elsa alkoi tiedottamaan oma-aloitteisesti ja pääsi hienosti takaisin linnuille, jopa vanhoille teerille. Kuriositeettina mainittakoon, että Jouni ampui Elsan seisonnalta sen ensimmäisen jäniksen:)

Iita%20ja%20teeri.jpgIita ylpeänä teerestä

Hane-muorikin oli kaksi kertaa mukana maastossa pienen reissun ja molemmilla kerroilla sillä oli teeriseisonta. Se meitä harmittaa eniten, että kummastakaan tilanteesta ei saatu lintua alas. Ymmärretään toki, että nämä ovat Hanen viimeisiä metsästysreissuja ja siksi meille kaikille erityisiä. Ehkä meitä lokakuussa onnistaa senkin kanssa.

 

Viime sunnuntaina sitten tultiin kotiin ja allekirjoittaneella oli jo flunssan ensioireita. En kuitenkaan olisi uskonut, että poden samaa tautia vielä tänään. Nyt alkaa olla pieniä viiteitä paranemisesta eli maanantaina taas töihin. Onneksi tuo Hane on itse rauhalisuus täällä kotona, vaikka ei ole kahteen päivään päässyt postilaatikkoa kauemmas.

Varhain eilen aamulla Peksu lähti Iitan ja Elsan kanssa Ylä-Lappiin. Ivalon lentokentältä he noukkivat kyytiin Hangosta tulleen ystävän (Peksun tyttären appiukon) eli "vaari ja fafa" ensimmäisellä yhteisellä metsästysreissulla:) Viikon miehet siellä metsästelevät ja hyvinhän homma tuntuu toimivan. Elsan seisonnalta olivat tänä aamuna ampuneet triplan, ei muuten suuri ihme, mutta se tapahtui kahdella laukauksella!

Elsa%20ja%20riekkotripla.jpg

Peksu, Elsa ja triplariekot. Elsa muka olövinä, että eihän tässä mittään...