Iso suru kohtasi meidät, kun jouduimme luopumaan meille niin rakkaasta Iitasta yhdeksän yhteisen vuoden jälkeen. Monta kyyneltä vielä vuodatetaan, kun syödään Iitan seisonnoilta ammuttuja lintuja talven aikana ja muistellaan yhteisiä aikoja sen kanssa. Meillä on Iita sinua niin ikävä.

Kerran, ei siihen kauan mene,

poikkean pois polulta

ja kuljen ja vaaroilta loppuvat nimet,

ilmasuunnilta asteet ja piirut,

ja ajan mitta

ja olen vapaa.

Ja se polku ylös

on vaimean auringon valaisema,

ei viileä eikä kuuma.

Se on polku, joka nousee yhä ylös.

En minä näe sen päätä,

sillä se nousee yhä ylemmäksi

ja kaiken aikaa polku kapenee.

kunnes tulee portti ja siitä portista minun käytävä on.

 

Tänä syksynä Peksu on metsästänyt käytännössä koko kauden. Toisen Ylälapin reissun hän teki tällä viikolla ja palasi eilen illalla Kuusamoon. Elsa oli pelannut hyvin ja saanut paljon tilanteita. Varmasti oli hyvä, että Elsa sai olla tänä syksynä kaksi viikkoa riekoilla, kun se kuitenkin poikkeaa tuosta havumetsässä kulkemisesta. Onpahan saatu sen itsehillintää harjoitettua, kun vitivalkoiset linnut loistavat mustassa maassa.

Hane-muori toimitti Lapissa lähinnä seurustelu-upseerin virkaa, mutta tänään se pääsi Kuusamossa tosi toimiin. Hane ei kyllä petä vaan haali taas metson ja pyyn seisonnalle. Askel ei enää ole kovin joutuisa, mutta nenä toimii edelleen hyvin.

Hirvenmetsästys on Peksun osalta nyt hoidettu ja ensi viikon hän voi taas pyhittää Elsan ja Hanen kanssa kulkemiseen Kuusamon metsissä. Näyttää tuo eläkeläisen elämä olevan varsin kiireistä, kun ei ole mies ollut syyskuun alun jälkeen kuin kolme päivää kotona.

Elsan astutussuunnitelma etenee ja itse asiassa siihenhän ei enää ole edes pitkä aika. Ensi keväänä meillä sitten toivottavasti on pöhinää pentulaatikossa. Alla kuva Elsan tulevasta sulhasesta Joppesta isäntänsä kera, siitä huokuu ystävyys ja harmonia, mitä se parhaimmillaan voi olla seisojan ja isännän välillä. Toisessa kuvassa Elsa ja "vieras" pyöveli, kenestä tuli Elsan ikuinen ystävä riistalaukauksen jälkeen.

Rune%20och%20Joppe.jpgRune ja Joppe

Tubbe%20och%20Elsa.jpgTubbe ja Elsa