Vietimme hotellijoulun siis Kiirunassa Elsan astutusreissulla. Olihan se todella erilainen joulu, mitä koskaan aiemmin. Toivottavasti saamme nauttia reissun tuloksena ihanista seisojan pennuista keväällä.

Elsa käytettiin progetestissä maanantaina 21.12 ja arvo ei ollut vielä lähtenyt nousemaan. Siksi arvelimme, että olemmeko liian aikaisin liikkeellä, kun lähdimme Ruotsiin keskiviikkoaamuna. Iltapäivällä Joppe kuitenkin astui Elsan erittäin lyhyen tutustumisen jälkeen. Sama kaava toistui vielä kahtena seuraavana päivänä. Kaikki meni kuin oppikirjassa! Elsa on kaikin tavoin ollut aina hyvin selkeä koira eikä se ole esittänyt mitään kommervenkkejä missään tilanteessa. Uros oli samanlainen, joten homma hoitui vaivattomasti. Uskallamme siis toivoa normaalikokoista pentuetta. 

Joppe oli luonteeltaan hurmaava uros. Rauhallinen ja itsevarma. Rakennekin sillä on kohdallaan, onhan se Ruotsin muotovalio,  joten uskaltaisiko pentujen ulkonäönkin suhteen olla toiveikas? Joppen metsästysominaisuuksista kertoo sen tulokset eli se on Ruotsin ja Suomen käyttövalio. Ensi keväänä Joppe todennäköisesti starttaa Norjan tunturissa ja tavoittelee sielläkin käyttövalion arvoa. Joppella on nopea laukka, se hakee yläpäisesti ja laajuuttakin riittää kuitenkin yhteys ohjaajaan säilyy. Katsoimme videolta Joppen avancea ja toiveen sijaa ei siinäkään ole.

Pennut syntyvät viikolla 8 ja ovat mukavasti luovutusikäisiä huhtikuun lopulla. Syksyllä niillä on jo ikää sen verran, että maastossa voi aloittaa harjoittelun. Elsa oli erittäin varhaiskypsä ja teki ensimmäiset riistatyöt teerille jo viiden kuukauden ikäisenä. Tästä pentueesta jää meille narttu kasvamaan.