Nopeasti taas kului kolmen viikon kesäloma. No onneksi on sitten syyskuussa vielä pari viikkoa metsästyslomaa ja ehkä käydään Ruotsinkin avauksessa muutama päivä elokuun lopulla. Ei siis huonosti ole asiat.

Viime viikkko ehdittiin olemaan mökillä ja sää Kuusamossa oli hyvä eli aurinkoinen, mutta  ei paahtavan kuuma. Mikä mukavaa, niin hyttysiä ei enää ollut haitaksi saakka. Koirat saivat lutrata vedessä halujensa mukaan ja erityisesti Elsahan siellä järvessä todella viihtyi. Toki Marttakin mielellään juoksentelee vedessä etenkin Marun kanssa, mutta ei mene vielä ihan itsekseen uimaan vaan tarvitsee hieman Peksun avustusta. M-pentueen pojat eli Pondus ja Sisu sen sijaan ovat jo melkoisia uimamaistereita.

Elsa%20ja%20pennut.jpgElsa ja pennut

Maru%20ja%20Martta.jpg

Maru ja Martta

Loman aikana käytiin Martan kanssa myös ampumaradalla eikä se noteerannut pauketta oikeastaan mitenkään. Tietysti ensimmäinen käynti täytyy tehdä varovaisesti, jotta pennulle ei jää huonoja muistoja. Pentutreeneissäkin on käyty, mutta loma on ollut loma Martallekin ja harjoituksia on tehty aika vähän. Nyt täytyy taas ryhdistäytyä asian suhteen. Hampaatkin on pennuilla vaihtuneet ja noutoharjoitukset on nyt otettava myös ohjelmaan. Peksu touhuaa enemmän Martan kanssa ja allekirjoittanut keskittyy Elsan kunnon kohotukseen. Tänä aamunakin aikaisin kävin sen kanssa pyöräilemässä Jäälin montuilla ja tietysti Elsa ui pitkät lenkit.

Maru%205kk_2.jpgMaru 5 kk

Martta%205%20kk.jpg

Pondus%205%20kk_1.jpgPondus