Pentutreenit saatiin päätökseen kesän osalta viikko sitten. Silloin kävimme toisen kerran kyyhkysillä. Mukana oli viisi koiraa ja monenlaista käyttäytymistä pentujen osalta nähtiin. Meidän omista pennuista mukana olivat Mila, Viima ja Martta. Sähäköita koiria kaikki ja tarkkana saa olla, että kaukokäskyt menevät jatkossa perille.

Kanalintukausi avattiin tuttuun tapaan Kuusamossa. Avauspäivä oli lämmin, mutta hyvin koirat jaksoivat juosta. Muutama lintuhavaintokin oli. Marttakin törmäsi teereen eikä mennyt perään.

Sunnuntaina sitten huomattiin, että Elsa on tosi alakuloinen eikä halua juosta. Ilmeisesti se oli lyönyt vatsansa kantoon, paksuun oksaan tms. ja nisien välissä oli havaittavissa tosi kipeä patti. Siitä alkoi sitten pieni rumba, kun Posion päivystävä eläinlääkäri suositteli viemään koiran Ouluun tarkempiin tutkimuksiin. Onneksi leikkausta ei jouduttu tekemään ja tulehdusarvot olivat vain hieman koholla. Nyt sitten seurataan Elsan vointia ja toivottavasti sekin on mukana remmissä taas loppuviikosta. Silloin olisi tarkoitus myös mennä Savukoskelle muutamaksi päiväksi. Huomenna metsään lähtee nuorisoketju Maru ja Martta. Luvassa siis vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kuten alemmasta kuvasta näkyy oli Marttakin melko väsynyt lauantaina.

10092016%20%282%29.jpg

Martta%2010092016.jpg