Juurihan se kausi alkoi ja nyt jo loppu häämöttää, ainakin täällä Kuusamossa. Koko kausi on taas hyödynnetty joitakin lepopäiviä lukuunottamatta. Täytyy kyllä todeta, että en muista yhtään syksyä, milloin tällä metsässä kuljetulla kilometrimäärällä on tavattu näin vähän lintuja. Harmi sinänsä, kun Martalle olisi halunnut runsaasti lintukosketuksia. Toki treenit  jatkuu metsässä, kunnes lumitilanne ne estää. Ehkä joudumme piipahtamaan myös fasaaneilla jossakin vaiheessa.

Kuusamo on ollut tukikohta ja sieltä käsin kävimme Savukoskella ja Kilpisjärvellä. Ylälapista sentään löytyi jonkin verran riekkoja, yhtenä päivänä oikeastaan ihan hyvinkin. Valitettavasti lupia oli vaikea saada ja Peksun suunnitelmissa ollut Utsjoen reissu peruuntui. Tänään Peksulla sitten alkoi jo hirvihommatkin ja muutama sarvipää kuulemma on jo kaatunut. Tietysti myös iso musta oli lähtenyt jaloista hirvihommissa ollessa, josko Elsa sen maanantaina vielä löytäisi:)

Pennuista kaikki ovat olleet metsässä, toiset vähemmän ja toiset jo tosi paljon. Yleinen palaute on, että haku on hienoa katseltavaa ja lintukosketuksia ei ole kenelläkään monta vielä ollut. Kannattaa tietysti juoksuttaa koiria maastossa, vaikka kausi virallisesti loppuukin. Hyvää harjoitusta se on, vaikka ei haulikko mukana olekaan. Talven aikana on hiottava kuntoon liikkeestä pysähtyminen ja nouto. Vaikka pentu ei nyt menekään lintujen perään, sekin aika voi vielä koittaa ja silloin ohjaajan on saatava koira käskyllä pysähtymään.

Kilpisj%C3%A4rvi%202016.jpg

Peksu.jpg