Meidän vuosi on lähtenyt käyntiin melko toimeliaasti. Vuoden vaihteessa oltiin Kuusamossa pitkä viikonloppu. Mikä oli ollessa, kun sää suosi ulkoilua. Koirien kanssa tehtiin kaikkina päivinä parin tunnin lenkki Raatteensalmessa. Siellä oli tosi hyvä kulkea metsissä, kun issikkatalli oli tehnyt hyvät reitit hevosia varten. Toki täytyy huolehtia, että koirat eivät pääse häiritsemään ratsastajia. Sauna lämpeni joka ilta ja levättiin oikein kunnolla.

Eilen sitten alkoi Martalla koirakoulu ja sitä iloa piisaa nyt kevään ajan. Mikä mukavaa, niin myös Viima on kurssilla mukana. Mila aloitti oman kurssinsa jo joulukuussa. Kouluttaja ihmetteli, että onpa nämä rauhallisia seisojiksi. Vaikka oli kova pakkanen ja lenkitys jäänyt todella vähäiseksi, käyttäytyivät koirat minunkin mielestä tosi hienosti. Ei mitään vinkumista, haukkumista tai ryntäilyä toisten koirien luo. Jotakin on siis osattu tehdä pentujen kanssa oiken.

Martta%20koulutus05012017_1.jpgPeksu ja Martta

Viima%20koulutus_1.jpgJanne ja Viima

Martta%20koulutus05012017_3.jpg

Tänään Oulussa järjestettiin Match Show ja koiria arvioi neljä oikeaa ulkomuototuomaria. Meidän tuomarilla on muun muassa kasiryhmän tuomarioikeudet, mutta hän on itse kasvattanut seiskaryhmään kuuluvaa rotua eli varmasti saksanseisojatkin olivat tuttuja.

Martta oli kehässä yhdessä springespanielin kanssa ja Martta oli kehittyneempi ja sai sen vuoksi punaisen nauhan. Kolmekymmentä punaista oli sitten yhtä aikaa kehässä ja siellä Martta pääsi kahdeksan joukkoon, mutta ei enää sijoittunut neljän parhaan joukkoon. Tuomari tykkäsi siitä kovasti ja sanoi, että se on erittäin tasapainoinen kokonaisuus.

Meitä ilahdutti se, että reilun neljän tunnin aikana Martta ei inahtanutkaan vaan käyttäytyi täysin rauhallisesti, vaikka pienehköön halliin oli ahatautunut 250 koiraa omistajineen. Meteli siellä oli etenkin alussa melko kova. Tämä oli hyvä treeni tulevia näytteyitä varten eikä nuorta koiraa kannatakaan viedä hallinäytelyihin, ei kyllä muihinkaan, ilman treenausta.

Matc%20Show%2006012017_1.jpgEija ja Martta Match Showssa