Syyskuun viimeinen viikko vietettiin Karigasniemellä. Lisävahvistuksena oli Jouni ja Nasu, joten mukavaa seuraakin oli omasta takaa.

Neljänä päivänä oltiin maastossa ja varsin paljon kilometrejä kertyi niin koirille kuin ohjaajille. Mukavahan niissä maastoissa on kulkea ja maisemia ihailla, mutta kyllähän sitä riistatilanteita sinne mennään hakemaan. Ruska on nähty melko nopeasti. Muutamia lintuja tavattiin, mutta paljon vähemmän kuin koskaan aiemmin. Sama tilanne tuntui olevan kaikilla muillakin metsästäjillä, joita tavattiin. Tuulettomuus ei tietysti parantanut tilannetta.

Peksulla oli ostetut luvat vielä lokakuulle, mutta ne nyt jäivät käyttämättä tuon surkean lintutilanteen takia.

Lokakuuksi Peksu ja koirat ovat muuttaneet käytännössä mökille Kuusamoon. Tietysti minäkin olen siellä mahdollisuuksien mukaan. Lintuja on löytynyt Kuusamosta paremmin kuin Ylälapista ja joitakin on saatu reppuun asti. Kausi tietysti jatkuu edelleen, joskin enää vain metsoa saa metsästää. Hyvää harjoittelua tietysti Martalle etsiä muitakin lintuja ja opetella niiden käsittelyä. Kaikki kokemukset vievät nuorta koiraa eteenpäin, ei pelkästään pudotukset.

Martan hakuun olemme edelleen tyytyväisiä. Riistankäsittely tietysti kaipaa vielä paljon lisää kokemusta. Myöskin pysähtymiskäskyä täytyy talven aikana vahvistaa. Elsan kanssa metsästys on helppoa, vaikka linnut ovat nyt jo arkoja ja pomppaavat kaukaa lentoon. Hienosti Elsa ne kuitenkin ottaa. Muutamista kasvateistakin on kuultu ja hyvin samanlaisia kokemukset ovat kuin meilläkin. Kiva, että koiria viedään metsään, vaikka lintuja ei aina löydykään. Mikäpä sen hienompaa kuin kulkea oman koiran kanssa syksyisessä metsässä ja nauttia hiljaisuudesta.

Peksulla alkoi hirvenmetsästys viime viikonloppuna ja kuusi hirveä roikkuu jo hirviliiterissä. Tuolla menolla ei kovin monta viikonloppua toivottavasti tarvitse hirviä kytätä. Hyväähän se liha tietysti on, mutta viikonloput menee kyllä täydellisesti Peksun hirvestyksen ehdoilla.

Alla muutama kuva Karigasniemeltä. Sinne lädemme taas ensi syksynä, vaikka maisemia ihailemaan, jos lintukannat eivät parane.

IMG_1382%20%282%29.jpg             Eija ja Elsa

IMG_1374%20%282%29.jpg        Peksu ja Elsa

IMG_1388%20%282%29.jpg           Elsa tauolla Karigasniemellä