L-pentueen ensimmäinen yhteinen kokoontuminen pidettiin viikonloppuna Riihivuoren laskettelukeskuksessa. Kaikki kymmenen pentua omistajineen olivat paikalla. Hieno homma, kun pentuja on niin Rovaniemellä kuin Helsingissä. Perjantai-iltana istuskeltiin grillin ympärillä ja tutustuttiin toisiimme.

 

Lauantaiaamuna alkoi sitten tottistreenit Laura Heinosen vetämänä. Laura kertoi ensin seisojan koulutuksen kannalta tärkeitä asioita ja J-P näytti meille karkkarinsa Roopen kanssa, mitä vaaditaan seisojien tokossa. Sitten päästiinkin harjoittelemaan asioita kahteen ryhmään jaettuna. Laura sanoi, että harvoin hän on nähnyt 5 kk ikäistä penturyhmää, missä kontakti ohjaajaan ja osaaminen on tätä tasoa. Yhtäkään pentua ei tarvinnut pyydystää kiinni missään tilanteesa vaan luoksetulot oli kunnossa. Nyt vain täytyy pitää maltti mielessä eikä mennä liian nopeasti liian vaativiin suorituksiin.

 

Iltapäivällä pidimme näyttelytreenit ja se olikin osalle selkeästi vieraampi asia. Muutama pentu esiintyi kuin vanhat tekijät, mutta osa tarvitsee harjoitusta hihnassa juoksemiseen ilman hyppimistä ja leikkimistä. Sen sijaan paikalla seisominen onnistui jo paljon paremmin. Näyttelynomaisesti kaikki mitattiin ja hampaatkin laskettiin. 

 

Sitten vietiinkin koirat huilaamaan ja käytiin läpi KAER- säännöt. Uskon, että se olikin hyödyllistä, kun saimme paljon kommentteja ja vinkkejä kokeneilta koiran ohjaajilta. Noutoakin kokeiltiin vielä lauantaina Heikki Nevalaisen vetämänä. Jokainen ohjaaja sai koiralleen yksilöllisiä vinkkejä, miten mennä eteenpäin. Heikin otteista näkyi hyvin hänen kokemuksensa noutajien kouluttajana. Hän kuitenkin muistutti moneen kertaan, että nouto on vain hyvin pieni osa seisojan toiminnasta ja siihen ei pidä panostaa liikaa muun tarvittavan koulutuksen kustannuksella. Maastossa kulkeminen ja yhteydenpito siellä on se pääasia.

 

Illalla vielä pidettiin grillillä tietokilpailu ja testattiin ohjaajien tietämystä kanalintujen elinympäristöstä ja käyttäytymisestä sekä hieman koiratietämystäkin. Vilkas keskustelu kysymyksistä syntyikin.

 

Sunnuntaiaamuna Laura veti pienen tottiskertauksen ja loppupäivän ohjelmasta vastasi Heikki. Noutoa otettiin niin dameilla kuin linnuilla maalta ja vedestä. Kokonaisuutena pennut ovat noudon suhteen tosi pitkällä. Osalla nouto on jo oikeastaan kunnossa. Uiminenkin sujui jo hienosti, toki jotkut pennut tarvitsevat siihen vielä hieman lisää harjaannusta.

 

Kaikkiaan viikonloppu oli antoisa. Yksi tärkeä havainto oli, että pennut ovat tosi hiljaisia. Vinkumista ei kuulunut vaikka omaa suoritusvuoroa joutui välillä odotamaan pitkäänkin. Aina on mukava tehdä asioita yhdessä motivoituneen porukan kanssa. Haluamme kiittää vielä teitä kaikkia, kun tulitte paikalle ja osallistuitte aktiiviseti koulutukseen ja keskusteluihin. Erityiskiitokset Lauralle ja Heikille. Hienoa, että pentujen omistajissa on nämä kaksi koiran koulutuksen "ammattilaista", jotka todella jakoivat osaamistaan. Koskaan emme itse ole saaneet noin hyvää opastusta. Iitakin oli tottisringissä kuin vanha tekijä, kiitos Kaisa makkaroista.

 

1708959.jpg

Laura alustaa tottiskoulutusta

1708836.jpg

Kuuliaiset oppilaat rivissä häirittävinä1708837.jpg

Näyttelyesiintymisen perusteita

1708840.jpg

KAER-säännöt käsittelyssä

1708955.jpg

Heikki kertoo noudon perusperiaatteita

1708847.jpg

Penni vauhdikkaassa palautuksessa

1708846.jpg

Leimulla fasaani varmassa otteessa

1708850.jpg

Laku ja dami tyylikkäästi pois vedestä

1708842.jpg

10 ällää