Valitettavasti kolmen vuoden valokuvat 2009-2012 ovat hävinneet blogin ylläpitäjän serverin ongelmien vuoksi. Myöskään blogia ei ole pystynyt päivittämään viime aikoina. Harmittaa tietysti tuo kuvien katoaminen, enkä varmaankaan jaksa niitä sinne enää uudestaan laittaa ehkä joitakin valikoituja otoksia lukuunottamattta, jos joskus on luppoaikaa ja saan inspiksen.

Palasin tiistai-iltana parin viikon lomalta Kuusamosta. Peksu ja koirat jatkavat siellä lomaa vielä tämän viikon. Sää olisi voinut olla hieman lämpimämpi, mutta sillehän ei voi mitään. Toki loma on aina lomaa ja omalla mökillä on kiva olla etenkin, kun tälle lomalle ei oltu suunniteltu mitään isompia hommia.

Ennen lomalle lähtöä Hane joutui leikkaukseen, kun sillä oli alkava kohtutulehdus. Onneksi meillä oli viisarit pihalla ja osasimme hakea apua ensioireiden ilmaannuttua eikä märkäkohtua ehtinyt kehittyä. Kiitos myös eläinlääkäri Annelle, joka leikkasi Hanen jo tunti sen jälkeen, kun soitin hänelle. Kerrassaan hyvää palvelua! Hane on toipunut hyvin, mutta halusimme odottaa tikkien poistoon asti ennen mökille lähtöä. Samalla reissulla Elsa sai ensimmäisen rokotuksen ja se todettiin terveystarkastuksessa terveeksi.

Koiratkin nauttivat mökillä olosta, kun saavat olla päivät halutessaan pihalla. Tietysti myös järvessä on kiva välillä pulahtaa ja Elsakin ui ensimmäistä kertaa. Pentu ei vettä pelkää eikä kyllä mitään muutakaan eli varsin mukavalta se vaikuttaa joskin virtaa kyllä piisaa. Elsa tutustui myös veneilyyn sekä soutuveneellä että Busterilla. Saunomisesta pentu tuntuu tykkäävän yhtä paljon kuin isoäitinsäkin. Iita ei nykyään saunasta juuri piittaa.

Elsa sai tutustua sukulaisiin eli Pitkäsaaren koiriin. Parhaimmillaan pihalla temmelsi seitsemän narttua (3 kk- 11 vuotta) ja ääntäkään ei kuulunut. Siinä kai ainakin on onnistuttu, että koirat ovat avoimia vieraita ihmisiä kohtaan ja tulevat toimeen muiden koirien kanssa. Elsalla ja Onnalla tietysti vauhti oli välillä melko kova:) Enni ja Hane eivät niihin leikkeihin osallistuneet. Tavattiin myös Lax Kuusamon raitilla ja tulevaisuudessa varmasti paljon useammin.

Elsa kävi myös ensimmäistä kertaa yökylässä Oulussa ja selvisi reissusta kiitettävin arvosanoin. Se ei edes pissannut kertaakaan sisälle. Hyvin tuo sisäsiisteys jo onnistuu ainakin, kun sen ei tarvitse olla muutamaa tuntia enempää itsekseen ja yöt se nukkuu ihan rauhassa.

Koti tuntuu niin tyhjältä (ja siistiltä), kun harvoin tulee oltua ilman yhtäkään koiraa. No lauantaina palataan taas normaaliin.