Peksu käväisi koirien kanssa taas Kuusamossa metsällä muutaman päivän ja osallistui Iitan kanssa myös metsäkokeeseen AVO-luokassa viime lauantaina. Iita ei saanut riistatyötä ja jäi tällä kertaa ilman palkintoa. Lisää kokemusta vielä tarvitaan ainakin metsäkokeisiin. Metsästyspäivät sujuivat koirilta ihan mallikkaasti ja molemmille saatiin myös pudotukset. Olisipa tuollaisia riistatilanteita sattunut myös koepäivänä Iitalle.

Hanen pennut, molemmista pentueista, ovat olleet edelleen ahkerasti metsällä ja kasvattajana on ilo saada kuulla koirien toimivan varsin mukavasti. Muutama J-pentueen koira osallistuu vielä tänä syksynä kokeisiinkin. Toivottavasti taas pian on mukavaa kerrottavaa.

Tänään oltiin Haltialan pelloilla juoksuttamassa koiria ja treenattiin tiedotuksia hanhille. Hyvinhän ne sujuikin. Etenemisiä ei toki otettu vaan annettin hanhille ruokailurauha. Koko porukka oltiin kuin uitettuja vesisateen jäljiltä. Huomenna mennään Sipoon korpeen hakemaan suppilovahveroita takuu varmasta paikasta ja tiedä vaikka joku teerikin osuisi koirien matkalle.

Nopeasti tämäkin metsätyskausi on mennyt, mutta onneksi voimme vielä kerran lähteä Kuusamoon ennen kauden päättymistä. Sitten vielä kuun lopussa on L-pentueen viikonlopputapahtuma fasaanitilalla eli aseita ei vielä tarvitse laittaa naftaliiniin.

Ps. Sipoossa käytiin ja suppilovahveropaikalle ei päästy, koska hirviporukka oli juuri kyseisellä alueella passissa. Muutaman kilsan päässä on toinen mukava ulkoilupaikka ja siellä saatiin Hanelle pyyseisonta tiedotuksen kera eli ei turha reissu kuitenkaan.