Kyllä on tänä vuonna vastustanut Iitan terveyden kanssa. Katselin vakuutuskansiota, että aiempina viitenä vuotena Iitalla on ollut vain yksi vakuutukseen mennyt tassuhaavan ompelu. Tänä suvena sitten toukokuussa nisäkasvaimen poisto, elokuussa silmässä haavauma ja tiistaina Iitalta leikattiin märkäkohtu. Oireet olivat melko epämääräiset, ei esimerkiksi mitään vuotoa. Onneksi apua saatiin ajoissa.

Hane-muori sen sijaan on hyvässä vedossa ja saa kunnian tiistaina aloittaa meidän kotimaisen metsästyskauden. Elsa tietysti on hyvänä apuna. Toivottavasti Iitakin on remmissä täysipainoisesti vielä syyskuun puolella. Haava ainakin on tosi siisti, sen sijaan ruokahalu ei ole vielä palautunut normaaliksi.

Peksu ja Elsa osallistuivat taas eilen Taivalkoskella metsäkokeeseen. Elsan haku oli hienoa tuomarinkin mielestä ja yhteydenpito kohdallaan. Elsalla oli hyvä seisonta teerelle ja räväkkä nosto, melkein teeren pyrstö jäi  suuhun. Valitettavasti avance meni vähän pitkäksi ja pisteet justeerattiin siten, että palkinto jäi NUO3 58 pistettä. Tilanne oli melko kuuma, koska juuri ennen Elsan hakuerän alkua edellisen koiran riistatyöstä yksi teeri lensi aivan Elsan yläpuolelta ja se kuumensi nuorta koiraa. Hakuaikaa Elsa sai peräti 85 minuuttia, koska taas haettiin toista riistatyötä, jotta koira olisi sen onnistuessa  voitu palkita paremmin. Jospa seuraavassa kokeessa saataisiin ihan tavallinen riistatyö normaaleissa olosuhteissa.