Saimme mukavia ja odotettuja uutisia Liedosta, kun J-P sai päätettyä Pitkäsaaren Loitsun "Pennin" tulevan pentueen uroksen. J-P ja Minjahan kävivät katsomassa jo keväällä Ruotsissa asuvan muotovaliouroksen Birkhahn Baronin, mutta se ei ollut suinkaan ainoa vaihtoehto. Joka tapauksessa nyt päätös on tehty ja alkuvuodesta astutus on ajankohtainen.

Baronin sukutaulu on mielenkiintoinen. Itse olen erityisesti ihastunut sen emän puoleiseen linjaan. Birkhahn Kenneliähän emännöi Ruotsin jalostusneuvoja Rita Ohlson http://birkhahn.se/index.htm No ei Baronin isässä Tanskassa asuvassa KS Baron vom Donaulandissakaan http://www.halsbonden.dk/side5.html mitään vikaa ole. Onhan se jättänyt hyviä jälkeläisiä Pohjoismaihin.

SE MVA Birkhahn Baron

Tietysti Baronilla on erinomaiset koetulokset eli yhtä ykköstä vaille käyttövalio. Sen ainoa sisko Baronesse on jo muoto- ja käyttövalio. Baronia käytetään käytännön metsästykseen ja monilta ominaisuuksiltaan se vaikuttaisi täydentävän Penniä erinomaisesti.

Lue lisää suunnitellusta pentueesta http://www.sites.google.com/site/vinsanvuoman/ . Kyselyt ja pentuvaraukset Juha-Pekka Vähä 050-5937573.

Fi MVA Pitkäsaaren Loitsu

Viimeinen metsästysviikonloppu vietettiin Kivijärvellä. Lintuja nähtiin ja tilanteitakin koirille saatiin. Päästiinpä latvalintujahdissakin tilanteeseen. Kaikkiaan kiva ja rentouttava viikonvaihde. Ensi syksynä kuitenkin tavoitteena on olla Kuusamossa kunnon rupeama tai kaksi. Ja silloinhan on toivottavasti pikku "Elsakin" meidän mukana:)