Oltiin taas viikonloppu Lapualla. Tällä kertaa tosin juoksuttamassa omia koiria. Kynnöstöitä oli jo tehty melkoisesti, mutta tällä seuralla riitti maita ja näin ollen olosuhteet olivat ihan hyvät. Eilen oli myös tuulta sopivasti, mutta tänään kuljettiin tyynessä kelissä.

Lintutilanteitakin saatiin kohtuudella myös peltopyyparville. Käytiinpä eilen päivän päätteeksi vielä "pirun pellossakin", missä fasaanikukkoja riitti. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa Hane oli elementissään myös pellolla. Iitaa sen sijaan aluksi häiritsi uudenlaiset hajut, mutta kun oikeita lintuja alkoi löytymään, niin Iitankin haku aukesi.

Kaksi älliäistä Lumo ja Lax olivat kokeessa lauantaina. Olli ja Lumo saivat hienosti palkinnon heti ensimmäisellä yrittämällä NUO3 ja 57 pistettä Parkanon fasaanikokeesta. Jukka ja Lax olivat Enontekiöllä tunturikokeessa talvisissa olosuhteissa. Valitettavasti siellä oli lintuja melko niukasti ja Lax jäi palkinnotta riistatyön puuttuessa. Mukava kuitenkin kuulla, että tuomari oli kehunut Laxin haun olevan välillä voittajaluokkaankin sopivaa ja muutenkin koiran olemus ja luonne oli tehnyt häneen hyvän vaikutuksen.

Nyt on sitten seitsemän älliäistä palkittu KAER-kokeessa. Saapa nähdä paneeko joku muu pentue paremmaksi. Hienoa, että koiria tuodaan esille, vaikka metsästys tietysti on se ensisijainen tarkoitus.