Kaksi viikkoa vierähti taas iloisissa merkeissä harratuksen parissa. Kuusamossa vietettiin yksitoista metsäpäivää, joista kahdeksan viimeistä aseiden kanssa. Lintupoikuuksia nähtiin selkeästi enemmän kuin viime vuonna, mutta mielestämme kanta ei ole vielä lähimainkaan se, mihin totuttiin vielä muutama vuosi sitten.

Hane ja Iita hakivat erinomaisesti. Niiden kanssa on todella nautinnollista kulkea maastossa. Joulumetsokin on jo pakkasessa Hanen täydellisen riistatyön ansiosta. Hyvin koirien kunto kesti koko reissun. Olli ja Lumokin käväisivät vieraanamme pari päivää. Siitä se lähtee Lumonkin metsäkoiran taival liikkeelle.

Hane ja metso

Peksu osallistui Iitan kanssa Kuusamossa metsäkokeeseen ja homma meni hienosti viimeistä silausta lukuunottamatta. Hausta Jussi Järvinen antoi Iitalle TÄYDET 5 pistettä! Myös seisontaherkkyydestä, yhteistyöstä ja metsätyshalusta täydet pisteet. Mutta sitten pyyparven lähtiessä lentoon pikku Iita kuumeni ja meni liian pitkälle perään. Siihen meni se tulos, mutta Iita on pientä fiilausta vaille koekunnossa.

Olli ja Peksu sekä Lumo, Iita ja Hane

Perjantai oli sitten ajopäivä ja vaihdettiin maisemaa Pohjanmaalle. Siellä pidettiin L-pentueen treeniviikonloppu. Eilen ja tänään oltiin pentujen kanssa maastossa, missä meitä opasti KAER-tuomari Jouko Kalmari. Hänelle suurkiitokset hyvistä vinkeistä. Peräti kahdeksan pentua oli paikalla ja ne kaikki on ilmoitteu myös Junkkariin. Joskin nyt tiedämme, että valitettavasti Lumo joutuu jättäytymään kotiin juoksun alettua.

Mitä siellä sitten tapahtui? Yleisesti ottaen koirat toimivat hyvin. Kaikki kokeneet ohjaajat olivat virittäneet koiransa juuri siihen tikkiin, mitä tiesi odottaa. Hyvä niin. Sitten nähtiin myös uusilta harrastajilta todella upeita suorituksia. Muutaman koiran haku on jo tässä vaiheessa erinomaisen laajaa ja vauhdikasta. Riistatyöt onnistuivat jokaiselta. Yhtään kunnon peräänmenoa ei nähty kahden päivän aikana. Jos ohjaajat viitsivät jatkaa hommia koiriensa kanssa, niin tästä sakista saamme kuulla tulevaisuudessakin mukavia asioita. Kiitokset kaikille, jotka toitte koiran treeniviikonloppuun, oli mukava tavata näin isolla porukalla.

Laku seisoo

Avance!

Jälkijoukkoa

Jouko Kalmari, Peksu ja Heikki onnistuneen riistatyön jälkeen

Nyt pieni breikki kotona ja sitten ensi perjantaina Lapualle jännäämään älliäisten puolesta Junkkarissa. Siihen ei onneksi ole enää montaa päivää.