Päivitys on taas kerran jäänyt tekemättä. Helatorstain tienoolla käytiin mökillä ja nähtiin viimeisten jäälauttojen lähtö Kuusamojärvestä. Muutama piisamikin piti vähentää mökkirannasta, onneksi niitä ei kuitenkaan nyt ole ongelmaksi asti. Hienointa kuitenkin oli nähdä ja erityisesti kuulla  teerikukkojen soidinmenot lahdenpohjukassa, missä vielä oli jäätä. Maastossakin liikuttiin ja muutama pyseisonta koirilla oli. Kaikkiaan siis mukava ja antoisa pidennetty viikonloppu. Naarasteeriä ja koppelo nähtiin tienpientareella kivittämässä. Toivottavasti nekin ovat jo pesintäpuuhissa, vaikka varsin kolea sää pohjoisessa edelleen on.

Viime viikonloppuna puuhailtiin kotona ja Peksu osallistui taloyhtiön ulkokatoksen maalaukseen eli meidän pakollinen osa on tehty siltä osin. Töissäkin on molemmilla ollut varsin paljon kiireitä eli lomia ja pentua odotellessa.

Tänään kävin katsomassa Vinsanvuoman pentuetta ja reippaita pentuja siellä oli. Oma valintamme on kahden kauppa enkä kyllä vielä tiedä kumpaan pentuun valinta kallistuu. Onneksi ei tarvitse valita seitsemästä uroksesta! Musta narttu on ehkä hitusen vahvempi luustoltaan, mutta ei toinenkaan ole liian kevyt:) Valitettavasti kuvat eivät kerro koko totuutta pentujen rakenteesta, kun tuo näyttelytreeni on vielä hitusen vaiheessa.

Ruskea päistärikkö narttu Kuvat J-P Vähä

Musta narttu